Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ lechuga romana, partida a la mitad
- agua, la necesaria para cubrir la lechuga
- 40 g de vinagre de su preferencia
- 60 g de aceite de oliva
- 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 120 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 20 g de hojas de hierbabuena fresca
- 5 g de hojas de perejil fresco
- 600 g de pechuga de pollo
- 60 g de pan molido
- aceite, el necesario para trabajar y cocinar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1021 kJ / 243 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 630 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa verde con nopales
40 min
Salpicón de res
1h
Pastel azteca
1h
Tostadas de picadillo
1 godz. 10 min
Pacholas
35 min
Tortitas de pollo en salsa verde
1h
Lasaña light de calabacitas
1h
Pescado para taquear
25 min
Pastel Azteca low carb
50 min
Carnitas de atún
40 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Bisteces rápidos para dos
35 min