
Urządzenia i Akcesoria
Brownie (wegańskie)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków
Składniki
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao wegańskiej, pokrojonej na kawałki
-
70 g cukru
-
100 g cukru trzcinowego
-
100 g syropu z agawy
-
200 g margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g mąki tortowej
-
2 czubate łyżeczki wegańskiego proszku jajecznego
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
140 g napoju ryżowego
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia ciasta
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
235.3 kcal /
985.1 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
31.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
180.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POTRAWY WEGAŃSKIE
11 Przepisów
Polska
Polska