Brownie (wegańskie)

Brownie (wegańskie)

4.1 199 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków

Składniki

  • 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao wegańskiej, pokrojonej na kawałki
  • 70 g cukru
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 100 g syropu z agawy
  • 200 g margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g mąki tortowej
  • 2 czubate łyżeczki wegańskiego proszku jajecznego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 140 g napoju ryżowego
    140 g napoju sojowego
  • cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia ciasta

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 235.3 kcal / 985.1 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 31.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 180.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...