Brownie (wegańskie)
TM6 TM5

Brownie (wegańskie)

4.1 (191 ocen)

Składniki

  • 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, wegańskiej, pokrojonej na kawałki
  • 70 g cukru
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 100 g syropu z agawy
  • 200 g margaryny, wegańskiej, miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g mąki tortowej
  • 2 czubate łyżeczki wegańskiego proszku jajecznego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 140 g napoju ryżowego
    lub 140 g napoju sojowego
  • cukier puder, do oprószenia ciasta (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
985.1 kJ / 235.3 kcal
Białko
2.3 g
Węglowodany
31.8 g
Tłuszcz
11.2 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
0.9 g
Sód
180.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy