Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di uva nera, a metà e denocciolati
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 250 g di zucchero
- ½ bustina di gelificante 2:1 a base pectina (15 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 159 kJ / 38 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmellata di arance (TM5)
1h 10 min
Marmellata di mandarini
1j 20 menit
Marmellata di pompelmo rosa
1j 20 menit
Marmellata di limoni
1j 20 menit
Confettura di uva e fiori di timo
2h 40 min
Confettura di ciliegie
1j 30 menit
Confettura di fichi e mandorle
1 godz. 35 min
Confettura di cachi
55 Min
Marmellata di arance rosse e peperoncino
1j 20 menit
Confettura di pere e scorzette di limone
1h 10 min
Confettura di fichi
1j
Confettura di mele cotogne
1h 10 min