Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla al cacao
- 125 g di burro a temperatura ambiente a pezzi (1-2 cm)+ q.b.
- 125 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 uovo
- 1 cucchiaini rasi di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 25 g di cacao amaro in polvere
- 200 g di farina tipo 0
- burro q.b.
Caramello salato
- 90 g di burro morbido a pezzi
- 1 cucchiaini rasi di sale maldon (fior di sale)
- 100 g di zucchero
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
Ganache al cioccolato
- 180 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 160 g di panna (min. 30% di grassi)
Termine della preparazione
- 3 cucchiai di granella di nocciole
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2033 kJ / 486 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Sacher
3h 30min
Crema al caramello salato
1 Std. 10 Min
Red velvet cake
1 Std. 15 Min
Crostata al cioccolato e salsa al caramello
1 Std. 40 Min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2h
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min
Freakshake gusto macarons
2h 40min
Brownies al caramello
2h
Lemon meringue pie
3 Std.
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2h 20min
Crostata morbida al cioccolato
2h 40min