Tempura di verdure

Tempura di verdure

4.9 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
6 porzioni

Składniki

Salsa
  • 100 g di salsa di soia
  • 30 g di brodo dashi
  • 30 g di sakè
Tempura di verdura
  • olio di semi di girasole q.b. per friggere
  • 150 g di acqua molto fredda
  • 50 g di cubetti di ghiaccio
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 5 g di sale
  • 5 g zucchero
  • 100 g di farina tipo 00
  • 50 g di farina di riso
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere
  • 6 fette di zucchina (5 mm)
  • 6 fette di melanzana (5 mm)
  • 6 fette di peperone verde
  • 6 fette di peperone rosso
  • 6 taccole
    6 asparagi verdi
  • 6 carote baby
  • 1 cipolla spagnola a fette (5 mm)
  • 200 g di radice di daikon grattugiata
    1 pezzettino di radice fresca di zenzero, grattugiata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.9 g
Kalorie 840 kJ / 201 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 5.4 g
Węglowodany 25.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...