Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 250 g di latte intero
- 5 capsule di semi di cardamomo, estratti
- 50 g di cioccolato bianco a pezzi (2-3 cm)
- 1 tuorlo
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino colmo di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1117 kJ / 267 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
Alternatywne przepisy
Gelato semplice alla nocciola
6h 30min
Gelato ai pinoli e caffè
8 godz. 30 min
Gelato al cioccolato bianco
10 godz. 20 min
Gelato alla nocciola senza uova
10 godz. 20 min
Gelato al cioccolato
12 Std.
Gelato biscotto gianduia
7 godz.
Gelato allo yogurt
10 godz. 20 min
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10 godz. 20 min
Gelato al cioccolato e ciliegie
10h 30min
Gelato al cioccolato e peperoncino (senza lattosio)
8h 15min
Gelato al pistacchio senza uova
10 godz. 20 min
Gelato pistacchio e mandorle
8 godz. 30 min