Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesche al forno
- 4 pesche mature, denocciolate, a metà
- 50 g di mandorle
- 25 g di zucchero
Meringhe
- 3 albumi
- 140 g di zucchero semolato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1253 kJ / 299 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di meringa ai mirtilli
3h 30min
Pannacotta leggera alle fragole e basilico
3u. 10min
Sformatino di piselli su crema di peperoni e gambero rosso di Sicilia (di Antonio Lorenzon)
1 Std. 30 Min
Crema alla lavanda con cereali croccanti al burro di arachidi (di Mirko Ronzoni)
30 Min
Clafoutis alle ciliegie
2 Std. 30 Min
Torta alle nocciole con caramello salato e pere di Damiano Carrara
4 godz. 35 min
Cestini di crema al caffè
4 Std.
Galette des rois alle mele caramellate
3 Std.
Crumble con biscotti secchi, pere e caramello
1 Std.
Crème caramel (TM6)
4 Std.
Tortini allo zenzero e miele con mandarino caramellato
50 Min
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3 Std. 15 Min