Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua
- 1 bustina di foglie di tè nero
- 60 g di frutta candita mista intera
- 40 g di uva passa
- 80 g di zucchero di canna grezzo
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 120 g di mandorle pelate
- 50 g di farina di riso integrale
- 50 g di farina di grano saraceno
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci, previsto da prontuario
- 100 g di olio di oliva
- 4 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1526 kJ / 366 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mele, cannella e mandorle
1 Std. 30 Min
Pasta frolla (senza glutine)
2h 45min
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4h 30min
Torta carote e cocco
2h 30min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Torta di rose di mele
1sa 10 dk
Mix di farine per impasti salati (senza glutine)
10min
Crostata d'inverno alle castagne
1 godz. 50 min
Pastiera (senza glutine)
4h
Pasta sfoglia (senza glutine)
1 godz. 50 min
Ciambella mele, zucca e olio di cocco
1 Std. 30 Min
Pasta per pizza (senza glutine)
2hod. 10min