Urządzenia i Akcesoria
Schoko-Grießflammeri
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
4 Portionen
Składniki
-
weiße Gelatine1 Blatt
-
Wasser kalt, zum Einweichen
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken50 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt150 g
-
Milch250 g
-
Hartweizengrieß60 g
-
Salz1 Prise
-
Zucker30 g
-
Honig2 EL
-
Zitrone Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst1
-
reife Mango gewürfelt200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1503 kJ /
358 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bayerische Creme
8 godz.
Schokoladenpudding
10 min
Honigmousse
3 godz. 45 min
Ananas-Kokos-Pudding
2 godz.
Apfelknödel mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Blitz-Cassata
20 min
Kokos-Vanille-Pudding
1 godz. 15 min
Walnusssoufflé
1 godz. 15 min
Gratinierte Kirschen
30 min
Apfel-Quark-Trifle
1 godz. 30 min
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15 min
Grießflammeri
2 godz. 30 min