Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig
- 370 g Mehl
- 1 Ei
- 40 g Sonnenblumenöl
- 120 g Wasser
- 10 g Essig
- ½ TL Salz
Füllung
- 1 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 125 g Zucker
- 100 g Mandeln
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 170 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 100 g Pflaumenmus
- 500 g Pflaumen, geviertelt, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1756 kJ / 420 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5h
Birnen-Obersschnitten
1 Std. 30 Min
Erdbeersahnetorte
6h 30min
Quarkstrudel
1 Std. 20 Min
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10h 45 min
Lebkuchenblätter-Torte
28h 30min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Apfel-Wein-Tarte
3 Std.
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 Std. 20 Min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Hefegrundteig, süss
1 Std.