Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g rote Ribiseln, abgerebelt, etwas mehr zum Dekorieren
- 5 EL Vanillezucker
- 1 EL Zitronensaft
- ½ TL Gelatine, gemahlen, für die Konsistenz (opcjonalnie)
- 250 g dunkle Schokolade, 70% Kakao, in Stücken (siehe Variante)
- 200 g Butter, in Stücken
- 250 g brauner Zucker (siehe Tipp)
- 150 g Weizenmehl, glatt
- ¼ TL Salz
- 6 Eier (Größe M)
-
150
g Walnüsse
lub 150 g Macadamianüsse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2057 kJ / 491 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Sacher-Gugls
1h 30min
Zucchini-Nuss-Brownies
50min
Marillen Curd-Tartelettes
1h 30min
Schwarzes Osterschaf
2 godz. 15 min
Panna Cotta
3 Std. 40 Min
Kürbisrisotto
45 min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Maroni-Soufflés
50min
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Marillenkuchen
1h 30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min