Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 150 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Backpulver
- 2 EL Kakao
Dunkles Biskuit
- 6 Eier
- 150 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker
- 50 g neutrales Öl
- 2 EL Rum
Topfencreme
- 7 Gelatineblätter
- 500 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 2 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 EL Rum
- 150 g Feinkristallzucker
- 500 g Magertopfen
Schokoladenglasur
- 200 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 40 g Kokosfett, fest (z. B. Ceres)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2087 kJ / 498 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Tortentraum Himbeere
5h
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Orangen-Schokoladen-Torte
3 godz. 40 min
Lebkuchenblätter-Torte
28h 30 min
Etagentorte
7 godz.
Cremeschnitten
4h
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5 Std. 20 Min
Kleine Charlotte
4h 50 min
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min
Schneewittchentorte
5h
Bananenschnitten
3h