Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Weizenmehl, zum Ausstreuen der Form
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 120 g Feinkristallzucker
- 200 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 80 g Haselnüsse
- 30 g Spekulatius
- 1 Prise Lebkuchengewürz
- 30 g Maisstärke
- 10 g Kokosöl
- 2 EL Kokosflocken, zum Bestreuen
- 100 g Marzipanrohmasse, für die Dekoration
- Staubzucker für die Arbeitsfläche
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1463 kJ / 350 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 60 mg
Alternatywne przepisy
Orangen-Möhren-Torte
2h
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4h
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Nusskuchen
1h
Zitronen-Gugelhupf
1h 15min
Mohngugelhupf mit Zitronenguss
1 Std. 40 Min
Sachertorte
1h 30min
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1h 30min
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1h 20min
Nusskuchen
1h
Schokoladen-Gugelhupf
1h 30min
Schokoladenkuchen
1 Std. 25 Min