Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Weizenmehl, zum Ausstreuen der Form
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 120 g Feinkristallzucker
- 200 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 80 g Haselnüsse
- 30 g Spekulatius
- 1 Prise Lebkuchengewürz
- 30 g Maisstärke
- 10 g Kokosöl
- 2 EL Kokosflocken, zum Bestreuen
- 100 g Marzipanrohmasse, für die Dekoration
- Staubzucker für die Arbeitsfläche
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1463 kJ / 350 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 60 mg
Alternatywne przepisy
Nusskuchen
1 Std.
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4h
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3 godz.
Zitronen-Gugelhupf
1h 15 min
Gedeckter Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Sachertorte
1 Std. 30 Min
Rübletorte
1h 10 min
Schoko-Nuss-Kuchen mit Mango
2小时 40 分钟
Mohn-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 Std. 30 Min
Schokoladen-Gugelhupf
1 Std. 30 Min
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1 Std. 20 Min