Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Milch
- 15 g frische Hefe
- 10 g Honig
- 600 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 4 Eier
- 80 g Zucker
- 180 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 2 TL Orangenschale, gerieben
- 350 g Äpfel, geschält, entkernt, in Stücken
- 1 TL Zimt
- 2 EL Rosinen (opcjonalnie)
- Rohrohrzucker zum Wälzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1058 kJ / 253 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Laugen Croissants
1 Std.
Süße Knöpfe
2 Std. 45 Min
Frühstückskipferl
17h 15min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Mohnflesserl aus Dinkel
1 Std. 50 Min
Dinkelkranz
4 Std.
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Gefüllter Vanillezopf
2 Std.
Nusskipferl
2 Std.
Brioche Kipferl
2 Std. 10 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min