Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zucchero vanigliato
- 50 g di zucchero semolato
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
Pasta sfoglia
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di burro, congelato a pezzi
- 75 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) molto fredda
- 200 g di albicocche, a dadini
- 20 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1783 kJ / 428 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di riso tricolore
1 Std. 25 Min
Zuccotto all'ananas
7 Std. 25 Min
Torta del cardinale
3h 30min
Panna cotta al grano saraceno
2h 35min
Chiocciole raw al cocco
12h 25min
Panna cotta danese
8óra 25p
Coppa moresca
15 Min
Torta al cioccolato con profiteroles
21h
Crêpes tropicali
40 Min
Panna cotta alla crema al whisky
4 godz. 30 min
Crema chantilly
35 Min
Besciamella veloce
15 Min