Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova medie
Crema
- 75 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 75 g di cioccolato al caramello a pezzi
- 400 g di latte parzialmente scremato
- 30 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 50 g di zucchero
Terminare la preparazione
- 150 g di zucchero
- 1 cucchiaino di acqua
-
200
g di pasta di marzapane verde
lub 200 g di caramelle, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 364 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finto tiramisù (senza uova)
1h 30min
Happy sun beach
10 min
Zuccotto all'ananas
7 Std. 25 Min
Fazzoletti Jôf Fuart
2h 30min
Crostata salata esotica
2h
Babà napoletano
3h
Castagnole ripiene
14h
Farina di patate
8u. 15min
Babà analcolico alle fragole
3h 30min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Panettone farcito
6 godz. 45 min
A ‘ngornata
2h 20min