Bruschetta de caponata siciliana

Bruschetta de caponata siciliana

4.1 62 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
24 raciones

Składniki

  • 350 - 400 g de berenjenas con piel, en trozos
  • 500 - 600 g de tomates pera en cuartos
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 70 g de aceite de oliva virgen extra
  • 300 g de cebolla roja en cuartos
  • 100 g de apio en trozos de 2 cm
  • 1 - 2 cucharaditas de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta negra recién molida
  • 20 - 25 g de vinagre de vino tinto
  • 10 g de azúcar
  • 50 g de alcaparras
  • 70 - 80 g de aceitunas verdes sin hueso
  • 24 rebanadas de pan de chapata
  • 2 cucharadas de perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 1.35 g
Kalorie 268 kJ / 64 kcal
Tłuszcz 3.15 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 7.55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...