Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 - 400 g de berenjenas con piel, en trozos
- 500 - 600 g de tomates pera en cuartos
- 1 - 2 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 300 g de cebolla roja en cuartos
- 100 g de apio en trozos de 2 cm
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra recién molida
- 20 - 25 g de vinagre de vino tinto
- 10 g de azúcar
- 50 g de alcaparras
- 70 - 80 g de aceitunas verdes sin hueso
- 24 rebanadas de pan de chapata
- 2 cucharadas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 268 kJ / 64 kcal
- Białko
- 1.35 g
- Węglowodany
- 7.55 g
- Tłuszcz
- 3.15 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Pak choi coreano (Bok choy doenjam muchim) - Corea
20min
Tapenade
10min
Galletas de queso con chutney de pimientos al whisky
2 godz.
Hinojo con tomates y aceitunas
45 min
Crostini con quesos y tomates secos
20min
Costrada griega
50min
Bruschetta de judías blancas y alcaparras
5 min
Bruschetta de pollo y rúcula
40min
Crostini con tomate y mozzarella
25min
Bruschetta de aceitunas
5 min
Dip de tomates secos
5 min
Focaccia de Puglia
1 godz.