Pasta-Bohnen-Salat

Pasta-Bohnen-Salat

4.0 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    5 Stängel
  • Bohnenkraut abgezupft
    10 Stängel
  • Schalotten halbiert
    2
  • Tiroler Schinkenspeck ohne Schwarte, am Stück
    180 g
  • Wasser
    1200 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • grüne Bohnen, frisch in Stücken (2 cm)
    200 g
  • Nudeln kurz, (z.B. Maccheroni von Barilla, 7 Minuten Kochzeit)
    200 g
  • Cannellini-Bohnen (Abtropfgew. 240 g), abgespült und abgetropft
    1 Dose
  • Olivenöl
    80 g
  • Weißweinessig
    50 g
  • Senf, mittelscharf
    1 ½ TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Pfeffer
    6 Prisen
  • Kopfsalat zerzupft
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 634 kcal / 2652 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 2135 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...