Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g Wasser
-
1000
g Dicke Bohnen, frisch, gepalt (ergibt 300 g Bohnenkerne)
lub 1000 g dicke Bohnen, TK, gepalt (ergibt 300 g Bohnenkerne) - 2 Pck. Garnelen, roh, geschält, TK (à 160 g)
- 6 - 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zitrone, Bio, 4 Streifen Schale (1 x 4 cm), Saft ausgepresst
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- 400 g Bandnudeln (z.B. Bavette)
- 50 g Schalotten, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, in Stücken
- 30 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3018 kJ / 720 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine mit Räucherlachs
30 min
Lachs-Linguine
30 min
Pasta mit Lachsfilet und Porree-Sahne-Sauce
1j
Spaghetti-Erbsen-Carbonara
25 min
Blaue Pellkartoffeln mit Erbsenschmand
45 Min
Wirsing-Pasta
1j
Fencheleintopf
35 Min
Penne mit Lammhack und roten Linsen
50 menit
Tagliolini mit Garnelen und Artischocken
40 min
Edelfischragout
35 Min
Linguine mit Blumenkohl und Avocado-Schmand-Sauce
40 min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25 min