Pasta mit Dicken Bohnen und Garnelen

Pasta mit Dicken Bohnen und Garnelen

3.6 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1800 g
  • Dicke Bohnen, frisch gepalt (ergibt 300 g Bohnenkerne)
    1000 g
    1000 g dicke Bohnen, TK, gepalt (ergibt 300 g Bohnenkerne)
  • Garnelen, roh, geschält TK (à 160 g)
    2 Pck.
  • Petersilie abgezupft
    6 - 8 Stängel
  • Zitrone Bio, 4 Streifen Schale (1 x 4 cm), Saft ausgepresst
    1
  • Salz und etwas mehr zum Abschmecken
    1 ½ TL
  • Bandnudeln (Bandnudelnester)
    400 g
  • Schalotten halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • rote Chilischote, frisch entkernt, in Stücken
    1
  • Olivenöl
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 720 kcal / 3018 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 92 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...