Wersje kompatybilne
Blumenkohlcremesuppe mit glasierten Blumenkohlröschen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glasierte Blumenkohlröschen
- 1 Blumenkohl (850-900 g), in kleinen Röschen und Strunk, geschält, in Stücken
- 2 EL Öl
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Agavendicksaft
- 25 g Sojasauce
- 35 g Wasser
- 10 g Sriracha-Sauce
- 5 g Speisestärke
Blumenkohlcremesuppe
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Kartoffeln, in Stücken
- 700 g Wasser
- 200 g Sahne
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1424 kJ / 339 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1471 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Käse-Suppe mit Croûtons
1 Std.
Zucchini Minz Suppe
30 Min
Rosenkohlcremesuppe
45 Min
Brokkolicremesuppe
35 Min
Erbsen-Cremesuppe
40 Min
Geröstete Möhrensuppe mit Petersilienpesto
1 Std.
Kartoffel-Porree-Suppe mit Fenchel und Shrimps
45 Min
Schwarzwurzelsuppe mit Hackbällchen
1 Std.
Jakobsmuschelsuppe mit Rosmarin-Crostini und Zitronenöl
5h
Grünkohlcremesuppe
45 Min
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe mit Vollkorncroûtons
40 Min
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1 Std.