Gefüllte Spitzpaprika mit Joghurt-Spinat

Gefüllte Spitzpaprika mit Joghurt-Spinat

4.5 967 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Portionen

Składniki

Gefüllte Spitzpaprika
  • Feta in Stücken
    70 g
  • Zwiebel (50 g), halbiert
    1
  • Rinderhackfleisch
    200 g
  • Tomatenmark
    15 g
  • Sambal Oelek
    1 TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • rote Spitzpaprika (à ca. 150 g), längs halbiert, entkernt
    2
  • Wasser
    500 g
Joghurt-Spinat
  • Knoblauchzehe
    1
  • Minze abgezupft
    3 Stängel
  • Öl
    20 g
  • Blattspinat, TK (450 g), aufgetaut, ausgedrückt (Abtropfgew. ca. 300 g)
    1 Pck.
  • Joghurt, 10% Fett
    150 g
  • Salz
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 556 kcal / 2344 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...