Urządzenia i Akcesoria
Hähnchen-Arrabiata
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken40 g
-
Butter1 TL
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Peperoni, rot in Stücken1 - 2
-
Olivenöl5 EL
-
Honig flüssig (1-2 EL)20 - 40 g
-
geschälte Tomaten (à 400 g)2 Dosen
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer3 Prisen
-
Brokkoli in Röschen400 g
-
Hähnchenbrustfilet in Stücken (4 cm)600 g
-
Mozzarella (1 Kugel), in Stücken125 g
-
Basilikum abgezupft5 Stängel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
47 g
Kalorie
1893 kJ /
452 kcal
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Piri-Piri-Hähnchen mit eingelegten Curry-Bohnen
3 godz.
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Tomaten-Aprikosen-Hähnchen (scharf)
2 godz. 20 min
Tomaten-Basilikum-Hähnchen
35 min
Koriander-Putenstreifen in Erdnusssauce
1 godz.
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 godz.
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Ingwerhühnchen mit Bohnen
50 min
Rinderfilet alla Pizzaiola
30 min
Joghurthühnchen
40 min
Mexikanischer Feuertopf
45 min
Albondigas mit feuriger Tomatensauce
40 min