Couscous-Salat mit Rindfleisch

Couscous-Salat mit Rindfleisch

4.6 344 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

Couscous-Salat
  • Couscous
    250 g
  • Koriander
    3 Stängel
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel klein, halbiert
    1
  • Sonnenblumenöl
    20 g
  • Wasser
    420 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Möhren in Stücken
    200 g
  • Paprika, gemischt in Stücken
    150 g
  • Sojabohnensprossen, frisch
    75 g
  • Frühlingszwiebeln in schrägen Ringen (5 mm)
    3
  • Sojasauce hell
    40 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
Mariniertes Rindfleisch
  • Rindfleisch mager, sehnenfrei (z.B. Rinderhüfte oder Rinderfilet), in dünnen Streifen (ca. 5 mm)
    400 g
  • Sonnenblumenöl
    20 g
  • Sojasauce hell
    20 g
  • Sambal Oelek
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 484 kcal / 2026 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...