Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 3 Eier (Kl. M)
- 100 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 60 g Mehl
- 1 ½ TL Weinstein-Backpulver
- 45 g Speisestärke
- Wasser zum Bearbeiten
Füllung und Dekoration
- 250 g Himbeeren
- 1 ½ Vanilleschoten, davon das Mark ausgekratzt
- 175 g Himbeerkonfitüre, cremig (ohne Kerne)
- 3 EL Limettensaft
- 3 TL Limettenschale, Bio, fein abgerieben
- 25 g Zucker
- 2 Pck. Sahnefestiger
- 660 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 TL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1667 kJ / 398 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Donauwellen
2h 30min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Zwetschgen-Datschi
2h 30min
Pfirsich-Biskuitrolle
2 godz. 10 min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10óra
Blaubeer-Biskuitrolle
5h
Zimt-Biskuit-Rolle
45 min
Schoko-Biskuitrolle
14h
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Schwarzwälder Kirschrolle
1 godz. 30 min
Eierlikör-Mandel-Torte
4h