![Corvina a la roteña Corvina a la roteña](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1FDFCA41-E242-479B-B825-22E50D502D1C/Derivates/445C71B1-A944-4C83-A030-0D58B58A7998.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de tomate maduro en cuartos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva (y un poco más para engrasar)
- 300 g de pimiento verde cortado en tiras
- 300 g de pimiento rojo cortado en tiras
- 300 g de cebolla cortada en juliana
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 ½ cucharadita de sal
- 1 corvina (aprox. 1300 g) cortada en rodajas
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 100 g de vino blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1701 kJ / 407 kcal
- Białko
- 31.19 g
- Węglowodany
- 11.09 g
- Tłuszcz
- 25.72 g
- Błonnik
- 3.67 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza rellena con ajada de gambas
40 Min
Corvina al vapor con almejas y salsa de almendra
30 Min
Bacalao al estilo de Braga
30 Min
Pescadilla al vapor con espinacas y salsa
30 Min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 godz. 10 min
Atún con sabor a Huelva
1 Std.
Dorada a la veneciana
55 Min
Corvina con ratatouille
45 Min
Merluza a la gallega
40 Min
Caballa con pisto de calabacín
30 Min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 Min
Mero en amarillo
45 Min