Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 50 g de cebolla
- 2 ramitas de perejil fresco
- 30 g de aceite de oliva
- 500 g de mejillones cocidos al natural (medias conchas) con su jugo
- 1000 g de caldo de pescado
- 30 g de licor de anís
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- 2 pellizcos de sal (ajuste a su gusto)
- 200 g de fideos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 772 kJ / 185 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 25.19 g
- Tłuszcz
- 6.08 g
- Błonnik
- 1.83 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmitako de pulpo
40min
Potaje de sepia con garbanzos
40min
Fabes con pulpo
45min
Sopa de ajo con tomate
40min
Sopa de tomate con fideos y huevo cocido
40min
Sopa de chirlas
1h 45min
Garbanzos con fideos y mejillones
20min
Patatas con almejas
40min
Patatas con chirlas
30min
Guiso de patatas con mejillones
30min
Sopa a la riojana
45min
Sopa de tomate y fideos
30min