Mejillones con salsa de vino blanco y nata

Mejillones con salsa de vino blanco y nata

4.6 71 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • 10 - 15 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
  • 220 g de cebolla en mitades
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 45 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1000 g de mejillones limpios
  • 150 g de vino blanco seco
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 100 g de nata para cocinar (18% de grasa)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 6 g
Kalorie 935 kJ / 223 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...