Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 220 g de cebolla en mitades
- 1 - 2 dientes de ajo
- 45 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de mejillones limpios
- 150 g de vino blanco seco
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 100 g de nata para cocinar (18% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpo a la parrilla con puré y mayonesa de wasabi
1 Std.
Mejillones al curry
30 Min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40 Min
Vieiras con salsa de curry y azafrán
15 Min
Mejillones a la provenzal (Moules à la provençale)
35 Min
Almejas a la sidra
15 Min
Sepietas y chipirones en caldo de alcaparras y aceitunas
35 Min
Mejillones al vino
30 Min
Mejillones con salsa de puerro y mostaza
50min
Almejas con salsa de azafrán
30 Min
Mejillones al limón
30 Min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 Min