Helado bombón de tahini

Helado bombón de tahini

4.1 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz.
12 raciones

Składniki

  • 80 g de almendras crudas sin piel
  • 150 g de azúcar moreno
  • 6 yemas de huevo
  • 70 - 80 g de tahini
  • 270 g de leche
  • ½ cucharadita de vainilla líquida
  • ¼ de cucharadita de sal
  • 550 g de nata (mínimo 30% de grasa)
Glaseado de chocolate
  • 200 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
  • 40 g de aceite de girasol
  • 20 g de miel
  • ½ cucharadita de sal

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 166.7 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 1881 kJ / 449 kcal
Tłuszcz 36.6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Węglowodany 26.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...