Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake mixture
- 150 g self-raising flour
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 110 g white sugar
- 1 egg
Lemon curd
- 60 g lemon juice
- 60 g butter
- 110 g white sugar
- 1 egg
Assembly
- oil spray, to grease
- icing sugar, to dust (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1668.9 kJ / 398.9 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 322.9 mg
Alternatywne przepisy
Thirty second whole orange cake
1 Std. 15 Min
Milo® mousse
1 Std. 5 Min
Better banana cake
45min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 10 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Apple and cinnamon hot cross buns
2h 20min
Bounty slice (Noni Jenkins)
1 Std. 30 Min
Strawberry and meringue semifreddo
12h 15min
Edna's lemon curd tea cakes
30 Min
Speedy citrus layered cake
1 Std. 10 Min
Low waste chicken lasagne
1 Std. 30 Min
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min