Urządzenia i Akcesoria
Mohnstriezel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Weizenkörner400 g
-
Milch250 g
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
Honig100 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl Type 550200 g
-
Ei1
-
Salz½ TL
Mohnfüllung
-
Mohn250 g
-
Milch100 g
-
Honig100 g
-
Öl20 g
-
Ei1
-
Rosine100 g
-
Sahne zum Bestreichen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1140 kJ /
272 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2 godz. 45 min
Zwetschken-Mohn-Strudel
2 godz.
Mohnkuchen
1 godz. 30 min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2 godz. 45 min
Gefüllter Vanillezopf
2 godz.
Beerenfrucht-Bienenstich
6 godz. 30 min
Gemüsepizza mit Ei
1 godz. 50 min
Süße Knöpfe
2 godz. 45 min
Nusskuchen
1 godz.
Apfelbrot
1 godz. 25 min