Wersje kompatybilne
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jelly
- unsalted butter, for greasing
- 4 gold strength gelatine leaves
- 220 g water, plus extra chilled water for soaking gelatine
- 300 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
- 1 pinch salt
- 1 tsp rose water
- 4 drops natural red food colouring (optional)
Cake
- 130 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 1 whole nutmeg
- 80 g pistachios
- 100 g dark chocolate
- 400 g raw almonds
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 180 g brown sugar
- 1 pinch salt
- 2 eggs
- 250 g natural yoghurt, plus extra to serve
- 20 g icing sugar
- 20 g cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2854.9 kJ / 679.7 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 43.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 61.5 mg
Alternatywne przepisy
Orange and almond cake
2h 20min
Classic zabaglione
15 min
Berry and red wine trifle
4h 50 min
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35min
Gluten free sticky date puddings
1 Std. 5 Min
Sago plum pudding
28h 15min
Raspberry-infused vinegar
73h 10min
Raspberry soufflés
1 godz. 35 min
Almond thins
25 min
Black & white chocolate tartufo
13hod. 55min
Gluten free shortcrust pastry
1 Std. 40 Min
Mango cheesecake
6h 35min