Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- caramelo líquido para caramelizar los moldes
- 6 peras (conferencia, blanquilla, etc.) descorazonadas
- 110 g de azúcar
- 40 g de mantequilla
- ½ cucharadita de canela molida
- 2 huevos
- ¼ cucharadita de azúcar vainillado
- 80 g de harina de repostería
- 600 g de agua (para el vapor)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1077 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1h
Peras en almíbar
1h 40 min
Chocolate & kumquats
40 Min
Peras con salsa de chocolate
1 godz. 45 min
Cebollitas en aceite
1 Std. 10 Min
Flan de pera a la vainilla
3 godz. 15 min
Pasteles de manzana en vaso
1h
Trufas de naranja
15h 15min
Guarnición de cebolla roja y manzana
30 min
Manzanas en almíbar de moscatel
25 min
Amaretti
1h 20 min
Peras al vino tinto
3h 20min