Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- caramelo líquido para caramelizar los moldes
- 6 peras (conferencia, blanquilla, etc.) descorazonadas
- 110 g de azúcar
- 40 g de mantequilla
- ½ cucharadita de canela molida
- 2 huevos
- ¼ cucharadita de azúcar vainillado
- 80 g de harina de repostería
- 600 g de agua (para el vapor)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1077 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de manzana americana (Apple pie)
1 Std.
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1 Std.
Tarta de queso ricota con mermelada de higos
5 Std. 40 Min
Pastel crujiente de manzana
1h 15min
Cake de manzana y especias
1h 15min
Pastel de manzana con crujiente de nuez
1 Std. 30 Min
Bundt cake de especias
2h
Tarta de mandarinas
2h 45min
Cake de naranja confitada y almendra
3 Std.
Flan de pera a la vainilla
3h 15min
Tarta de Linz (Linzertorte)
1 Std.
Bizcocho de compota de manzana
2h 20min