Gnocchi de pomme de terre farcis aux courgettes

Gnocchi de pomme de terre farcis aux courgettes

3.1 24 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Les gnocchi
  • 650 g d'eau
  • 430 g de pommes de terre farineuses, spécial purée coupées en tranches (3 mm)
  • ½ c. à café de sel
  • 200 g de farine blanche type 45
  • 1 jaune d'œuf
  • 30 g de parmesan râpé
La farce
  • 1 échalote coupée en deux
  • 2 courgettes de taille moyenne, coupées en morceaux
  • 3 c. à soupe huile d'olive extra vierge
  • 300 g de bouillon de légumes
  • ½ - 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
Les préparation et cuisson des gnocchi
  • farine blanche type 45 pour le plan de travail
  • 100 g de pesto de basilic
    40 g de beurre doux, fondu
  • 4 c. à soupe de parmesan râpé (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 906.4 mg
Białko 13 g
Kalorie 2328.8 kJ / 556.6 kcal
Tłuszcz 27.9 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 65.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...