Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les gnocchi
- 650 g d'eau
- 530 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, coupées en tranches (3 mm)
- ½ c. à café de sel
- 200 - 230 g de farine blanche type 45
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de parmesan râpé
La farce
- 1 échalote, coupée en deux
- 2 courgettes, de taille moyenne, coupées en morceaux
- 3 c. à soupe huile d'olive extra vierge
- 300 g de bouillon de légumes
- ½ - 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
Les préparation et cuisson des gnocchi
- farine blanche type 45, pour le plan de travail
- 100 g de pesto de basilic
- 4 c. à soupe de parmesan râpé (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2221 kJ / 531 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arancinis
3 Std.
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30 Min
Gnocchi de lentilles et saucisse luganega
1 Std. 30 Min
Rouleaux de riz aux légumes
1 godz. 35 min
Gnocchi aux épinards
1h 5min
Focaccia aux olives
3 Std.
Gnocchi de châtaigne aux cèpes
1 Std.
Pâtes fraîches à la fleur de courgette
1 Std. 15 Min
Focaccia à l'oignon
3 Std. 15 Min
Gnocchi au potiron jaune
1 Std. 15 Min
Gnocchis
45 Min
Risotto aux épinards et crème au safran
40 Min