Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di aceto di vino bianco (acidità min. 6%)
- 250 g di vino bianco
- 1 cucchiaio di sale
- 10 cuori di carciofo (50 g cad. circa, vedere consiglio 1)
- 1 cucchiaino di aglio disidratato in scaglie
- 2 foglie di alloro secche, sbriciolate
- 3 pizzichi di prezzemolo secco
- 1 pizzico di rosmarino secco in polvere
- 10 grani di pepe nero
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 10004 kJ / 2391 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 251 g
- Błonnik
- 27 g
Alternatywne przepisy
Conserva di melanzane
1hod. 30min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3j 30 menit
Giardiniera sott'aceto
721h 25min
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45min
Zucchine sott'olio
723h 15min
Ciliegie sotto spirito
1440 Std. 35 Min
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1u. 45min
Funghetti sott'olio
721h
Cipolline sott'olio
361h 10min
Pomodorini al naturale
1h
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Conserva di pomodoro classica
7h 20min