Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di aceto di vino bianco (acidità min. 6%)
- 250 g di vino bianco
- 15 g di sale
- 10 - 12 cuori di carciofo (50 g cad. circa, vedere consiglio 1)
- 1 cucchiaino di aglio disidratato in scaglie
- 2 foglie di alloro secche, sbriciolate
- 3 pizzichi di prezzemolo secco
- 1 pizzico di rosmarino secco in polvere
- 10 grani di pepe nero
- 80 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 3329 kJ / 795.7 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 83.6 g
- Błonnik
- 83.6 g
Alternatywne przepisy
Peperoni alla pugliese
721u. 10min
Funghetti sott'olio
721u.
Ciliegie sotto spirito
1440sa 35 dk
Pesche sciroppate
721u. 20min
Pomodorini al naturale
1h
Pomodori secchi sott'olio
721u.
Peperoncini farciti sott'olio
721u. 20min
Cipolline sott'olio
361h 10min
Conserva di pomodoro classica
7 Std. 20 Min
Zucchine sott'olio
723u. 15min
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3 Std. 30 Min