Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di aceto di vino bianco
- 200 g vino bianco secco
- 500 g di acqua
- 3 spicchi di aglio
- 2 foglie di alloro fresche
- 2 chiodi di garofano
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 500 g di funghi freschi piccoli (champignon, chiodini, ecc.), puliti
- 8 grani di pepe nero
- 300 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 12498 kJ / 2987 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 323 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conserva di melanzane
1 Std. 30 Min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30min
Peperoni in agrodolce sottaceto
721hod. 40min
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45min
Zucchine sott'olio
723h 15min
Pastella per fritti
1 Std.
Carciofini sott'olio
721h 20min
Melanzane e zucchine marinate
1h 35min
Zucchine piccanti
55min
Cipolline sott'olio
361u. 10min
Pomodorini al naturale
1 Std.
Peperoni alla pugliese
721h 10min