Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di aceto di vino bianco
- 200 g vino bianco secco
- 500 g di acqua
- 3 spicchi di aglio
- 2 foglie di alloro fresche
- 2 chiodi di garofano
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 500 g di funghi freschi piccoli (champignon, chiodini, ecc.), puliti
- 8 grani di pepe nero
- 300 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 12498 kJ / 2987 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 323 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peperoni alla pugliese
721 Std. 10 Min
Composta di pomodori e capperi
1h
Zucchine piccanti
55min
Pomodorini al naturale
1h
Carciofini sott'olio
721 Std. 30 Min
Conserva di melanzane
1h 30min
Pomodori secchi sott'olio
721 Std.
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20min
Conserva di pomodoro classica
7h 20min
Zucchine sott'olio
723h 15min
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45 min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30min