Cheesecake pistacchio e caffè

Cheesecake pistacchio e caffè

4.4 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

Base
  • 350 g di biscotti secchi al cacao
  • 140 g di burro a pezzi
Pasta al pistacchio
  • 100 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
  • 10 g di olio di semi di arachidi
  • 10 g zucchero
Crema al pistacchio
  • 30 g di latte
  • 2 fogli di gelatina (6 g l'uno), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 100 g zucchero
  • 500 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
  • 250 g di formaggio fresco spalmabile
Gelatina al caffè
  • 150 g di caffè espresso
  • 1 foglio di gelatina (6 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
  • 15 g zucchero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9.3 g
Kalorie 1832 kJ / 438 kcal
Tłuszcz 28.9 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 37.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...