Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 titanium strength gelatine leaves
- 100 g hazelnuts, toasted
- 500 g pouring (whipping) cream, chilled
- 6 egg yolks
- 120 g caster sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 tbsp water or rum, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1629.8 kJ / 388 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 35.2 mg
Alternatywne przepisy
Fig and walnut ice cream
8h 40min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
24 Std. 40 Min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Gin and lavender gelato
Keine Bewertungen
Tiramisu
5h 20 min.
Vanilla mascarpone parfait
2 Std. 40 Min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25hod. 15min
Brioche
5h
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Hazelnut torte
3u. 15min
Crème brûlée
7h