Urządzenia i Akcesoria
Hazelnut Bavarian
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
8 portion
Składniki
-
titanium strength gelatine leaves4
-
hazelnuts toasted100 g
-
pouring (whipping) cream chilled (see Tips)500 g
-
egg yolks6
-
caster sugar120 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
water or rum, for brushing1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
35.2 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1629.8 kJ /
388 kcal
Tłuszcz
33.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 godz.
Almond biscotti
1 godz. 10 min
Crème brûlée
7 godz.
Focaccia
2 godz. 5 min
Rustic bread
2 godz.
Cold cut pork sausage
1 godz. 30 min
Halva semifreddo
7 godz. 30 min
Banoffee tartlets
1 godz. 45 min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3 godz.
Summer ice cream cake
4 godz. 50 min
White chocolate mousse cups
3 godz. 35 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min