Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 kalkoenborst opengesneden in 1 dunne filet (ong. 900 g)
- ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 100 g gekookte ham in fijne sneetjes
- 1 renetappel, geschild en in schijfjes gesneden (ong. 200 g)
- 140 g kaas, in dunne plakjes (broodbeleg kaas)
- 70 g krenten
- 50 g walnoten, gehalveerd
- 70 g gedroogde pruimen zonder pit
- 150 g spek in sneetjes om dicht te maken (opcjonalnie)
Gekarameliseerde ui
- 700 g ui, in kwarten gesneden
- 70 g boter
- 30 g extra vergine olijfolie
- 1 tl zout
- 30 g vloeibare karamel
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2395 kJ / 576 kcal
- Białko
- 46.77 g
- Węglowodany
- 20.08 g
- Tłuszcz
- 34.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omelet met gehakt
1h 10 min
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2h 40 min
Zuurkoolsoep, gevulde gestoomde broodjes met romige champignonsaus
55 min
Appelpunch
Brak ocen
Papaya'péro
30 min
Bellini cocktail
5min
IJssandwich
Brak ocen
Citrus lekkernij
50 min
Frittata met gestoomde aardappelen
1 godz. 15 min
Abrikozenlikeur
30 min
Tomatenmannetjes
Brak ocen
Gestoomde spiegeleieren
15 min