Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 kalkoenborst opengesneden in 1 dunne filet (ong. 900 g)
- ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 100 g gekookte ham in fijne sneetjes
- 1 renetappel, geschild en in schijfjes gesneden (ong. 200 g)
- 140 g kaas, in dunne plakjes (broodbeleg kaas)
- 70 g krenten
- 50 g walnoten, gehalveerd
- 70 g gedroogde pruimen zonder pit
- 150 g spek in sneetjes om dicht te maken (opcjonalnie)
Gekarameliseerde ui
- 700 g ui, in kwarten gesneden
- 70 g boter
- 30 g extra vergine olijfolie
- 1 tl zout
- 30 g vloeibare karamel
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2395 kJ / 576 kcal
- Białko
- 46.77 g
- Węglowodany
- 20.08 g
- Tłuszcz
- 34.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili non Carne
1h
Glutenvrij chocoladebrood
1 Std. 10 Min
Vleesgehaktbrood met champignons
1h 5min
Turkse gekruide lamshapjes
Brak ocen
Chilli con carne
35min
Coconut Dream
10min
Papaya'péro
30min
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2 Std. 40 Min
Wraps met jalapeño, kip en sla
30min
Thaise garnalenbouillon, kruidige appeltjes
1h 15min
Eendenlever
33h
Rundergoulash met deegballetjes
1h 30min