Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 150 g lupin flour (see Tips)
- 70 g gluten free cornflour, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp xanthan gum
- 1 pinch ground nutmeg
- 60 g fresh spinach leaves
- 2 tsp salt
- 2 eggs
- 2040 g water
Lemon sauce
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), plus extra to serve
- 500 g water
- 2 bunches green asparagus, cut into pieces (approx. 4 cm)
- 1 garlic clove
- 30 g unsalted butter
- 120 g full cream milk
- 250 g mascarpone cheese
- ½ lemon, juice only (approx. 20 g)
- ¼ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- lemon oil, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2496.5 kJ / 594.3 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 1498 mg
Alternatywne przepisy
Gwinganna Barramundi escabeche
45 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Risotto verde
45 min
Beetroot salad
10min
Mushroom risotto
30 min
Rice salad
1h
Vegan parmesan shards
3h 55min
Hummus board with shredded lamb (Diabetes)
Pas d’évaluation
Gluten free pasta
50min
Gluten free coconut crêpes with apricot sauce
2h
Gluten free breakfast pizza
1 Std. 20 Min
Acai berry bowl
10min