Lemon ice cream torte

Lemon ice cream torte

4.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 48 godz. 40 min
6 portions

Składniki

Lemon ice cream
  • egg yolks
    3
  • white sugar
    150 g
  • pouring (whipping) cream
    280 g
  • full cream milk
    220 g
  • lemon juice (approx. 4-5 lemons)
    100 g
Nut praline
  • white sugar
    60 g
  • shelled unsalted pistachio nuts
    2 tbsp
  • fresh thyme leaves only
    1 sprig
  • fresh raspberries for decorating
    125 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 27.8 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 1559.7 kJ / 371.4 kcal
Tłuszcz 22.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Węglowodany 40.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...