Sopa de zanahoria y espárragos con almendras
TM6 TM5

Sopa de zanahoria y espárragos con almendras

3.9 (69 ocen)

Składniki

  • 50 g de almendras
  • 1 echalot (aprox. 30 g)
  • 30 g de aceite de oliva extra virgen
  • 300 g de espárragos, sin la base fibrosa, en trozos (4 cm) (ver tip)
  • 300 g de zanahoria, en trozos (4 cm)
  • 450 g de agua
  • 1 cdita de sal fina, o al gusto
  • 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto

Wartości odżywcze
na 1 porción
Kalorie
778 kJ / 186 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
5.2 g
Sód
477 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy