Sopa de zanahoria y espárragos con almendras

Sopa de zanahoria y espárragos con almendras

3.9 77 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porciones

Składniki

  • 50 g de almendras
  • 1 echalot (aprox. 30 g)
  • 30 g de aceite de oliva extra virgen
  • 300 g de espárragos sin la base fibrosa, en trozos (4 cm) (ver tip)
  • 300 g de zanahoria en trozos (4 cm)
  • 1 cdita de sal fina o al gusto
  • 450 g de agua
  • 1 - 2 pizca de pimienta negra molida o al gusto

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 477 mg
Białko 5 g
Kalorie 778 kJ / 186 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...