Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de almendras
- 1 echalot (aprox. 30 g)
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 300 g de espárragos, sin la base fibrosa, en trozos (4 cm) (ver tip)
- 300 g de zanahoria, en trozos (4 cm)
- 450 g de agua
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 477 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacita
25min
Sopa de calabacitas
40 min
Crema de pimiento con calabacitas
30 min
Sopa de brócoli
15min
Crema de espinacas con nuez
20 min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Crema de zanahoria y jengibre
55min
Sopa de apio
50min
Crema vegana de cilantro y espinacas
25min
Sopa de zanahoria y apio nabo con aceite de hierbas
45 min
Crema de espárragos verdes y espinacas
40 min
Sopa de zanahoria y espinacas
35min