Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g cebola cortada em pedaços
- 300 g beldroegas, só as folhas
- 1 cabeça de alho roxa s/ casca branca (165 g aprox.)
- 100 g azeite
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 300 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortadas em rodelas
- 8 ovos
- 2 queijos frescos cortados em cubos
- Sobras de pão cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 319 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Açorda alentejana de bacalhau
30 Min
Creme de coentros
30 Min
Sopa de beldroegas e tomate
50 Min
Sopa alentejana
30 Min
Açorda de marisco
30 Min
Tomatada de ovos
35 Min
Sopa de cação
40 min
Ervilhas com ovos escalfados
40 min
Poejada
45 Min
Ervilhas com ovos escalfados
1 Std.
Tomatada com ovos escalfados
55 Min
Favas com coentros e ovos escalfados
1h 5min