Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g cebola cortada em pedaços
- 300 g beldroegas, só as folhas
- 1 cabeça de alho roxa s/ casca branca (165 g aprox.)
- 100 g azeite
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 300 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortadas em rodelas
- 8 ovos
- 2 queijos frescos cortados em cubos
- Sobras de pão cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 319 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Farófias
20 Min
Creme de coentros
30min
Gaspacho
10min
Arroz doce
1小时
Xarém de sardinha
50min
Salada de ovas
40min
Sopa de beldroegas e tomate
50min
Tomatada de ovos
35min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1 godz. 5 min
Tomatada com ovos escalfados
55min
Peixinhos da horta
50min
Creme de coentros sem batata
30min