Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de garbanzos secos
- 150 g de harina
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- 100 g de cebolla
- 300 g de migas de bacalao remojadas y desaladas (sin piel ni espinas)
- 300 g de agua muy fría
- 1 sobre de levadura química en polvo (15 g)
- 2 huevos
- 500 g de aceite para freír
- 100 g de miel de caña (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1127 kJ / 269 kcal
- Białko
- 19.82 g
- Węglowodany
- 33.27 g
- Tłuszcz
- 6.38 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espinacas con garbanzos a la sevillana
45 min
Salmorejo para dos
45 min
Roscos chiclaneros
1h
Bacalao dorado
25 min
Tortillitas de bacalao con miel (HESTAN CUE)
30 min
Mero en amarillo
45 min
Salmorejo de remolacha
30 min
Pestiños andaluces
1h
Albóndigas en salsa de almendras
50min
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50min
Pastela moruna
5 Std. 30 Min
Tortillitas de camarones (sin gluten)
50min