Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de garbanzos secos
- 150 g de harina
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- 100 g de cebolla
- 300 g de migas de bacalao remojadas y desaladas (sin piel ni espinas)
- 300 g de agua muy fría
- 1 sobre de levadura química en polvo (15 g)
- 2 huevos
- 500 g de aceite para freír
- 100 g de miel de caña (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1127 kJ / 269 kcal
- Białko
- 19.82 g
- Węglowodany
- 33.27 g
- Tłuszcz
- 6.38 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de almendras
50p
Gazpachuelo
35p
Pestiños andaluces
1óra
Suspiros de bacalao
30p
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50p
Buñuelos de bacalao especiados
1óra
Soldaditos de Pavía
1 Std. 10 Min
Espinacas con garbanzos a la sevillana
45p
Tortillitas de bacalao con miel (HESTAN CUE)
30p
Salmorejo con pipirrana y caballa
15p
Croquetas de cocido madrileño
9 Std. 15 Min
Porra antequerana
1 Std. 10 Min