Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolleta (sin tallo y en trozos)
- 6 - 8 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 40 g de harina de garbanzos casera o certificada sin gluten
- 100 g de harina sin gluten Schär® Mix Dolci
- 10 g de fécula de tapioca dulce (consultar lista FACE)
- ½ cucharadita de sal
- 350 g de agua muy fría
- 150 g de camarones frescos
- 4 cubitos de hielo
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 237 kJ / 57 kcal
- Białko
- 1.88 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3.19 g
- Błonnik
- 0.51 g
Alternatywne przepisy
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2h 30min
Pestiños andaluces
1 Std.
Paté a la pimienta verde con gelatina de manzanilla
5h
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50 min
Atún en manteca (Andalucía)
3h
Arroz con marisco y cerveza
1 Std.
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 min
Gambones con gabardina y salsa cesar de eneldo
1 Std.
Tocino de cielo
4 Std. 30 Min
Salsa verde
20 min
Gamba blanca de Huelva cocida
35 min
Mojo picón
5 Min