Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de cebolleta (sin tallo y en trozos)
- 6 - 8 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 40 g de harina de garbanzos casera o certificada sin gluten
- 100 g de harina sin gluten Schär® Mix Dolci
- 10 g de fécula de tapioca dulce (consultar lista FACE)
- ½ cucharadita de sal
- 350 g de agua muy fría
- 150 g de camarones frescos
- 4 cubitos de hielo
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 237 kJ / 57 kcal
- Białko
- 1.88 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3.19 g
- Błonnik
- 0.51 g
Alternatywne przepisy
Mojo picón
5min
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2 godz. 30 min
Gamba blanca de Huelva cocida
35 Min
Pestiños borrachuelos
50 min
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50 min
Tocino de cielo
4h 30min
Poleá
15min
Pudin de perdiz
26 Std. 15 Min
Cachuela extremeña
4h 20min
Tortillitas de bacalao con miel (HESTAN CUE)
30 Min
Pestiños andaluces
1 Std.
Arroz con higaditos de pollo
1 Std. 20 Min