Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g cebuli
-
200
g łososia, z puszki, w sosie własnym, odsączonego zalewy, bez skóry i ości
lub 200 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości - 130 - 150 g serka wiejskiego, odsączonego
- 10 g skórki otartej z cytryny
- 1 jajko
- 40 - 45 g płatków owsianych
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g kiełków pszenicy, świeżych lub innych kiełków zbożowych
- mąka pszenna, do panierowania kotletów (opcjonalnie)
- 6 bułek do hamburgerów
- 6 liści sałaty masłowej
- 6 plastrów pomidora, dużych
- 6 plastrów czerwonych buraków, konserwowych, dużych
- kiełki pszenicy, świeże lub inne kiełki zbożowe, do podania (ok. 50 g)
- jogurt naturalny, do podania (ok. 60 g)
- 3 liście mięty pieprzowej, świeże, posiekane
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1110 kJ / 265 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 min
Tajski burger
55min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1h 30min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1h
Lasagne z topinamburem
1h 20 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3h
Chlebki guttiau
2h 30 min
Ptysie z musem z zielonego groszku
2h
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1h 35 min
Fougasse - chleb francuski
2h
Pita domowa
3h
Bułki maślane do burgerów
1h 20 min