
Urządzenia i Akcesoria
Burgery z łososia
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 sztuk
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 10 g
-
cebuli20 g
-
łososia, z puszki w sosie własnym, odsączonego zalewy, bez skóry i ości200 g
-
serka wiejskiego odsączonego130 - 150 g
-
skórki otartej z cytryny10 g
-
jajko1
-
płatków owsianych40 - 45 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kiełków pszenicy, świeżych lub innych kiełków zbożowych50 g
-
mąka pszenna do panierowania kotletów (opcjonalnie)
-
bułek do hamburgerów6
-
sałaty masłowej6 liści
-
pomidora dużych6 plastrów
-
czerwonych buraków konserwowych, dużych6 plastrów
-
kiełki pszenicy, świeże lub inne kiełki zbożowe, do podania (ok. 50 g)
-
jogurt naturalny do podania (ok. 60 g)
-
liście mięty pieprzowej, świeże posiekane3
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
265 kcal /
1110 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKIE GRILLOWANIE
10 Przepisów
Polska
Polska