
Urządzenia i Akcesoria
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
migdałów, ze skórką230 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy250 g
-
semoliny, drobnej300 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
jajka, rozmiar L4
-
ekstraktu migdałowego, naturalnego1 łyżeczka
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Syrop
-
cukru140 g
-
wody150 g
-
miodu, płynnego175 g
-
masła pokrojonego na kawałki25 g
-
wody z kwiatów pomarańczy (opcjonalnie)1 ½ łyżeczki
Podanie
-
migdałów, w płatkach50 g
Wartości odżywcze na 1 kromka
Kalorie
532 kcal /
2226 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto migdałowe
1 godz. 15 min
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 godz.
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min
Rożki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Orientalna sałatka z ryżem, krewetkami i kiełkami
50 min
Cynamonowe gwiazdki
55 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min