Zweierlei Erbsensuppe
TM6 TM5

Zweierlei Erbsensuppe

4.7 (447 ocen)

Składniki

  • ½ Bund glatte Petersilie, abgezupft
  • 3 Frühlingszwiebeln, in Stücken
  • 20 g Öl
  • 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
  • 450 g Erbsen, TK, aufgetaut
  • 750 g Wasser
  • 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • ½ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 100 g Kartoffeln, in Würfeln (1,5 cm)
  • 150 g Crème fraîche
  • ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1067 kJ / 255 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
6.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy