Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund glatte Petersilie, abgezupft
- 3 Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 20 g Öl
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- 450 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 750 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 100 g Kartoffeln, in Würfeln (1,5 cm)
- 150 g Crème fraîche
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 Min
Rote-Linsen-Suppe
40 Min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50 min
Erbsen-Curry-Suppe
40 Min
Cremige rote Linsensuppe
45 Min
Rosenkohlcremesuppe
45 Min
Erbsencremesuppe
30 Min
Maiseintopf
35 Min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40 Min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben
40 Min
Champignon-Rahmsuppe
35 Min