Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Porree (weiße und hellgrüne Teile), in Stücken (1 cm)
- 300 g Möhren, in Stücken (1 cm)
- 200 g Knollensellerie, in Würfeln (1 cm)
- 300 g Hokkaido-Kürbis, in Würfeln (2 cm)
- 140 g Tellerlinsen, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Salz
- 1 TL gelbe Currypaste
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1000 g Wasser
- 120 g geräucherte Gänsebrust, in dünnen Scheiben (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 832 kJ / 199 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35min
Linsen-Tomaten-Suppe
30min
Rote-Linsen-Suppe
40min
Hack-Linsen-Eintopf
50min
Minestrone mit Kichererbsen
13 godz.
Rote Linsensuppe
40min
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50min
Orientalische Linsensuppe
30min
Linsen-Kürbis-Eintopf
1 Std.
Linsen-Süßkartoffel-Eintopf
1 Std.
Kürbis-Erbsen-Eintopf
40min
Rote Linsen-Kürbissuppe
35min