Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Mangold, davon 300 g in Stücken und 50 g in feinen Streifen
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 800 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 200 g Sahne
- 1 ¾ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Öl zum Braten
- 200 g Hackfleisch, gemischt
- 1 TL Senf
- ½ TL Paprika rosenscharf
- 200 g Frischkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2387 kJ / 570 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1 Std. 10 Min
Pastinaken-Porreesuppe mit Walnusscroûtons
50min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50min
Mangold-Ingwer-Suppe
40min
Gelbe-Bete-Risotto
2h
Grünkohlcremesuppe
45min
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30min
Topinamburpüree
40min
Pastinaken-Cremesuppe
45min
Mangoldrisotto
50min
Mangoldcremesuppe
30min
Mangold-Curry mit Hähnchenbrust
45min