Mangold-Curry mit Hähnchenbrust

Mangold-Curry mit Hähnchenbrust

4.6 299 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    20 g
  • grüne Currypaste (z.B. von Wan Kwai), nach Geschmack
    2 - 2 ½ TL
  • Mangold
    450 g
  • Kokosmilch
    400 g
  • Sojasauce
    30 g
  • Zucker
    1 TL
  • Basmati-Reis
    250 g
  • Hähnchenbrustfilet in Würfeln (4 cm)
    500 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 621 kcal / 2597 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...