Urządzenia i Akcesoria
Mangold-Curry mit Hähnchenbrust
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Knoblauchzehe1
-
Öl20 g
-
grüne Currypaste (z.B. von Wan Kwai), nach Geschmack2 - 2 ½ TL
-
Mangold450 g
-
Kokosmilch400 g
-
Sojasauce30 g
-
Zucker1 TL
-
Basmati-Reis250 g
-
Hähnchenbrustfilet in Würfeln (4 cm)500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
40 g
Kalorie
2597 kJ /
621 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 8/2017
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Grünkohl-Curry mit Garnelen
45 min
Mangoldwickel
1 godz.
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45 min
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1 godz.
Vegetarische Mangoldrouladen
1 godz. 30 min
Mangold-Röllchen mit Tomatensauce
1 godz. 30 min
Topinambur und Rote Bete in Ingwersud
1 godz. 30 min
Mangold-Ingwer-Suppe
40 min
Gelbe-Bete-Risotto
2 godz.
Mangoldcremesuppe mit Hack
35 min
Mangoldrisotto
50 min
Rote-Bete-Risotto mit Kabeljau und Meerrettichöl
35 min